chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |
la Poutre & Bernard Buffet
leemstuuc
wastafel Mas d Azil
hazelnotenzeep
bedLINNEN

schouw Lyra

slaapkamer Lyra

badkamer le Picou

bedstee la Poutre

 

 

De kamers op l'Oustal zijn zeer ruim, hebben goede bedden, een zitje en er is voldoende kastruimte. De authenticiteit van de kamers hebben we  zoveel als mogelijk in tact gelaten.  De inrichting van de kamers is divers, zo vindt u naast een oud geërfd bureau een hedendaagse lamp.
Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet, voor de kamer Hulotte is het sanitair op de gang. De slaapkamers zijn overigens op de eerste etage.

In kamer Lyra  staat een bed voor 2 personen (Auping) met twee aparte matrassen van 2.10 – 0.90, dus prima geschikt voor wat langere mensen. Naast een mooie marmeren schouw  vindt u op deze kamer 2 luie stoelen , een fraai oud bureau en een ingebouwde hang- en legkast.
Lyra kijkt uit over de tuin richting het Oosten, dus als u de luiken voor de ramen open houdt, kunt u vanuit bed de zon zien opkomen. Voor het frissere seizoen, is er centrale verwarming.  
De badkamer met douche, wastafel en toilet is aangrenzend en heeft openslaande ramen richting het Noorden.

 
Le Picou ligt op het zuiden en vanuit uw raam kijkt u dus naar de Pyreneeën. In Le Picou vindt u een 2-persoonsbed met 2 aparte matrassen (2.00-0.80) een zitje met Gispenstoeltjes en een hang- en legkast. Ook Le Picou heeft een fraaie marmeren schouw, fraaie ornamenten en centrale verwarming.
De badkamer is aangrenzend met toilet, douche en wastafel.  Eén muur is origineel natuursteen en voor de overige wanden is gebruik gemaakt van leemstuc dat een vochtregulerende eigenschap heeft.  Twee dakramen zorgen voor volop daglicht.

La Poutre kenmerkt zich door  fraaie oude houten balken en een schuin plafond tot een hoogte van  4  meter. Alle muren zijn voorzien van leemstuc, gewonnen uit de rivier de Garonne. Ondanks de grote ruimte (70m2) hebben we deze kamer “ spaarzaam” ingericht om zoveel mogelijk het serene karakter te bewaren. Twee originele ronde raampjes aan  de  noordkant en twee dakramen geven volop daglicht. In deze kamer staat een 2 persoonsbed met 2 afzonderlijke matrassen (2.00-0.90). Tussen de kamer en de aangrenzende badkamer/toilet is een halletje en in deze ruimte vindt u nog een “bedstee” met een matras van 2.00-1.60. Dat maakt La Poutre bij uitstek geschikt als familiekamer. 
Ook de badkamer heeft daglicht middels een dakraam, de wastafel is gemaakt door een pottenbakster uit Mas d’Azil.

Kamer Hulotte heeft 3 bedden:  een 2 persoonsbed met afzonderlijke matrassen (2.00 – 0.80) en een 1-persoonsbed. De kamer is zo ruim dat indien gewenst nog een extra bed kan worden bijgeplaatst, zonder dat u het idee heeft dat u op een slaapzaal bent. Er is een klein schrijftafeltje, een grote legkast en een plaats om kleding op te hangen. Ook Hulotte ligt op het Oosten, maar net iets dichter bij de bomen waarin onze “huisuil” zich ’s nachts  nog weleens ophoudt, dus de kans is groot dat u zijn mysterieus klinkende  roep hoort vanuit uw bed. De kamer heeft centrale verwarming.
Zowel badkamer als toilet van Hulotte bevinden zich op de gang,  zo’n 7 meter van de kamer .