U verblijft deze week in l'Oustal, een maison d'hôtes sinds 2005 beheerd door Ena Spreij en Ruud Garama. L'Oustal heeft vier gastenkamers, in geval we meer slaapkamers nodig hebben, brengen we gasten onder in gite le Courtal, 2 km bij ons vandaan. Het gaat dan uitsluitend om de slaapplaats, ontbijt en avondeten is op l'Oustal. Uiteraard regelen wij het vervoer l'Oustal - le Courtal.

Maison d’hôtes l’Oustal ligt in de Ariège, in de heuvels aan de voet van de Pyreneeën. Het glooiende landschap doet denken aan Toscane, met dat verschil dat vanaf l’Oustal gezien  achter de heuvels de Pyreneeën verrijzen  als een vanzelfsprekende grens tussen Frankrijk en Spanje.

Zodra het weer het toelaat eten we buiten op het terras met uitzicht op de bergen. Ook buiten de maaltijden zijn onze tuin en terras ter beschikking van onze gasten.

In huis zijn op de begane grond de eet- en de zitkamer, in de zitkamer is ook de bibliotheek, met naast een boekenkast met romans, ook veel informatie over de natuur en  de omgeving. Op de 1e verdieping zijn 4 ruime kamers: Lyra en le Picou zijn ingericht voor 2 personen, Hulotte voor 3 personen en la Poutre voor 4 personen.

Wij houden van lekker eten en vinden het belangrijk dat de ingrediënten zoveel mogelijk “eerlijk” worden geproduceerd. Dus waar het kan kopen we bij lokale producenten, vaak biologisch.
Maar een maaltijd is meer dan alleen voedsel tot je nemen, dus eten we gezamenlijk aan één tafel.

 

Bij het ontbijt kunt u naast brood van onze “buurbakker”, zelfgemaakte yoghurt verwachten, muesli, kaas, zelfgemaakte jam, fruit van het seizoen en natuurlijk koffie en thee.

De  avondmaaltijd bestaat uit 4 gangen: een entree, de “hoofdgang”, kaas, dessert, koffie of thee. Bij de maaltijd is een half flesje rode wijn inbegrepen.

 

 

 

 

 

 

 

'Vlinders en zo'

Ariège - Franse Pyreneeën - juni 2021

 

  • l'Oustal