chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561604821 |

 

 

 

 

 

Tot eind 2012 schreven wij (meestal) maandelijks een verslag over zaken die ons bezighielden.

Natuurlijk blijven wij u graag op de hoogte houden van onderwerpen die de moeite waard zijn om te delen, maar in een ander jasje en niet noodzakelijkerwijs met het ritme van de maand.  U vindt ze onder "nieuws".

 

november & december 2012

November had nog zulke mooie dagen dat we de verleiding om de bergen in te gaan niet konden weerstaan. We proberen elke keer weer een nieuw stukje Pyreneeën te ontdekken en dit keer had Ruud een plek uitgezocht vanwaar we zicht hadden op de al besneeuwde Mont Valier. Ik geef toe dat het weggetje omhoog niet keurig geplaveid is, maar onze “pomme vert” bracht ons moeiteloos naar boven.

Op 'onze' bergkam liepen nog wat schapen en paarden te grazen. De schapen negeerden ons compleet maar toen Ruud de camera uit z’n rugzak wilde pakken, dachten  de paarden dat er iets eetbaars te voorschijn zou komen en dat motiveerde hen om met ons mee verder te lopen. Als ze op gepaste afstand blijven, vind ik paarden best leuk. Toen het pad smaller werd en de bergrug wat steiler besloten ze hun eigen weg te zoeken en dat loopt een stuk meer ontspannen, in ieder geval voor mij. Nadat we bij een herdershutje onze boterhammen hadden gegeten, zijn we via de andere kant van de heuvel teruggelopen, het uitzicht op de Mont Valier was magnifiek. Terwijl je daar loopt weet je dat zodra de winter invalt, en dat zal niet meer lang duren, deze wandeling voorlopig niet meer kan worden gemaakt. De terugweg leverde ons de aanblik van een auerhoen. Vogelliefhebbers maken zich zorgen over het voortbestaan van deze vogel, met name door uitbreiding van skigebieden wordt zijn habitat bedreigd, waardoor hij in de Alpen al vrij zeldzaam zou zijn.
Ook nog het vermelden en vooral een foto waard zijn de schitterende baardmossen die wij onderweg tegenkwamen.

 

In december hadden we kans een optreden van Barcella mee te maken. Marcel Ebbers, een zoon van vrienden van ons,  speelt in de band die op tournee was en Toulouse aandeed.  Barcella is cabaret, theater en vooral muziek. Uiteraard in het Frans en niet alles was voor ons goed te volgen, maar we hebben genoten van het optreden.  Met de cd en de tekst erbij, waarderen we de muziek nog meer. Voor wie het aandurft kan hier luisteren naar Charabia, zijn laatste CD.
Omdat Barcella geen aanvullend programma zou hebben, hetgeen ik betwijfel met een optreden van een kleine 2 uur, was er ook nog een voorprogramma. Het was duidelijk dat Chloé Lacan de prins op het witte paard nog niet tegen was gekomen, maar dat leverde wel mooie liedjes op.

 

We hadden de smaak te pakken en besloten gehoor te geven aan de uitnodiging : “Venez danser le 15 décembre à Clermont, au Souleilla”. De groep Trad & Scratch zou Occitaanse en Ierse muziek spelen, een beetje swingen is leuk, maar we hadden niet bedacht dat de oproep “Venez danser” zo letterlijk moest worden genomen.  Met z’n allen volksdansen, dat was het idee van de avond. Hoewel zowel Ruud als ik konden  bogen op een volksdansverleden in onze jonge jaren en Hubert op ervaring bij een operettevereniging, wisten we ons te drukken en werd het een ouderwetse kletsavond.

contact | route