chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

Het uitzicht vanaf  l’Oustal is overweldigend en inspireert gasten tot schilderen. Sommigen doen dat dan ook en geven hun interpretatie van wat ze zien.

Geef kinderen een vel papier, verf en een ezel en ze gaan aan de gang. Voor hun werk hebben we plaats gemaakt aan de wand op het terras.  

Voor mensen die dat ook zouden willen, maar wat meer schroom hebben of voor mensen die het prettig vinden dat er een deskundige in de buurt is als ze schilderen, bieden we in samenwerking met kunstenares  Geneviève Caplet   de workshop natuurschetsen. Het idee is om je ergens met krukje en tekenspullen onder de arm te installeren op l’Oustal. Wat je wilt schilderen is eigen keuze, er is inspiratie volop. Het uitzicht vanaf het terras op het dorp Sieuras met de bergen op de achtergrond, een zwarte papaver in bloei, een detail van een poort, een zonnebadende hagedis, een kip die een zandbadje neemt, een gekleurde hangmat op het terras.
Al tekenend en schilderend ontstaat zo een eigen impressie van een vakantie op l’Oustal.

Geneviève is een veelzijdig kunstenaars, zij tekent en schildert, werkt met metaal, maar maakt ook prachtige hoeden. In haar atelier geeft zij het hele jaar workshops en heeft veel ervaring met het overbrengen van kennis. Haar houding is uitnodigend, maar ook structurerend zonder dwingend te zijn.