chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2005 kook ik “ambtshalve” en mijn belangstelling voor voedsel/eten groeit nog steeds. Kookboeken zijn veranderd van een spoorboekje in een inspiratiebron, markten en lokale producenten vervangen de supermarkt en boodschappenlijstjes blijken steeds vaker nutteloos omdat andere groente, ander fruit of andere kaas er mooier uitziet.

Bij de samenstelling van de maaltijd probeer ik de lijn te bewaren in de smaaksoorten: een Italiaans getint voorgerecht mag bij mij niet worden gevolgd door een hoofdgerecht met smaken uit de Maghreb en eindigen met een echt zuiveldessert. Maar ik geef toe dat de logica ontbreekt : in de Maghreb wordt geen varkensvlees gegeten, maar voor mij past bulgur wel prima bij pittig gekruid varkensbraadstuk. Het oog wil ook wat, dus qua kleur moet er ook enige variatie zijn. Ik houd er niet van om met een vol gevoel van tafel te gaan en dus zoek ik steeds de balans in meer machtige gang en een licht verteerbare.

Het is een cliché maar goede producten zijn onontbeerlijk voor een goed resultaat, het zal zelfs Alain Ducasse niet lukken om van smakeloze wortelen een lekkere wortelsalade te maken. Mogelijk dat ik het hier wat gemakkelijker heb: er is elke dag wel een markt in de buurt, waar volop verse waar wordt aangeboden, rechtstreeks van de producent en vaak biologisch.  En niet te vergeten de moestuin, die ook bijdraagt aan de mooie verse groente.