Maison d’hôtes l’Oustal ligt in de Ariège, in de heuvels aan de voet van de Pyreneeën. Het glooiende landschap doet denken aan Toscane, met dat verschil dat vanaf l’Oustal gezien  achter de heuvels de Pyreneeën verrijzen  als een vanzelfsprekende grens tussen Frankrijk en Spanje.

Zodra het weer het toelaat eten we buiten op het terras met uitzicht op de bergen. Ook buiten de maaltijden zijn onze tuin en terras ter beschikking van onze gasten.

In huis zijn op de begane grond de eet- en de zitkamer, in de zitkamer is ook de bibliotheek, met naast een boekenkast met romans, ook veel informatie over de natuur en  de omgeving.  

Op de 1e verdieping zijn 4 ruime kamers: Lyra en le Picou zijn ingericht voor 2 personen, Hulotte voor 3 personen en la Poutre voor 4 personen.

Wij houden van lekker eten en vinden het belangrijk dat de ingrediënten zoveel mogelijk “eerlijk” worden geproduceerd. Dus waar het kan kopen we bij lokale producenten, vaak biologisch.
Maar een maaltijd is meer dan alleen voedsel tot je nemen, dus eten we gezamenlijk aan één tafel.

 

 

 

 

 

Bij het ontbijt kunt u naast brood van onze “buurbakker”, zelfgemaakte yoghurt verwachten, muesli, kaas, zelfgemaakte jam, verse sinaasappelsap en natuurlijk koffie en thee.

De  avondmaaltijd bestaat uit 3 gangen: de “hoofdgang”, kaas en een dessert en koffie of thee. Bij de maaltijd is een half flesje rode wijn inbegrepen.

 

voor meer informatie : www.loustal.eu

 

 

themaweek orchideeën

Ariège - Franse Pyreneeën - 2023

 

  • l'Oustal