chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

"BELEEF DE KERKUIL OP L'OUSTAL"

In 2007 is de voormalige hooischuur veranderd in een overdekt terras. Tegelijkertijd heeft  Ruud in de nok een uilenkast gemaakt en vanaf die tijd is het de woning van  een kerkuilenechtpaar. Elke zomeravond tijdens het eten zijn we getuige hoe moeder en vader uil, zodra de schemer valt,  op zoek gaan naar voedsel voor hun jongen. We horen de uilskuikens bedelen om eten, we horen de ouders in wisselbeurt de kast verlaten en weer terugkomen en in een schim zien we regelmatig de uil langs ons terras vliegen alleen oog en oor hebbend voor lekkernijen voor hun kroost.
“Wat geweldig, wat mooi”, zijn de reacties, maar ook: “wat zouden we graag zien wat er zich binnen in de kast afspeelt”. En altijd oppert er wel iemand: je zou er een camera moeten ophangen.
 
De komst van onze vaste eindejaarsgasten was een mooie aanleiding om het projectje uilenkast aan te pakken. Met hulp van Wouter en Matthias heeft Ruud de kast aanzienlijk vergroot: van appartement tot ruime eengezinswoning en voorzien van een infrarood camera. Het idee is dat wij straks een kijkje kunnen nemen achter de voordeur van het uilengezin.  Nu hopen dat het uilenechtpaar tevreden is met hun nieuwe onderkomen.