chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

 l'Oustal juni 2020

Lieve vrienden van l'Oustal,

Het gesprek van de dag verandert. Naarmate de ziekte - en sterfte cijfers als gevolg van het Corona virus meer de goede kant opgaan, gaan we  weer nadenken over wat hierna. Ook Frankrijk durft voorzichtig de maatregelen te versoepelen.  Wij mogen ons gelukkig prijzen dat de inwoners van ons departement nauwelijks zijn geraakt door het virus en gedurende de gehele periode van "confinement" groen is gebleven en dat willen we natuurlijk graag zo houden.

De baard van premier Eduard Phillipe is er de laatste weken letterlijk grijs van geworden, maar de Franse regering heeft dan toch het besluit genomen dat naar alle waarschijnlijkheid op 15 juni de grenzen weer opengaan voor vakantiegangers. Het spreekt voor zich dat wij erg blij zijn met dit besluit en gelet op het aantal berichtjes dat we hebben gekregen, veel van jullie ook.

Het departement heeft de (voorlopige) richtlijnen gestuurd waaraan we ons moeten houden om onze deuren weer te mogen openen,  een  boekwerkje van zo'n 20 bladzijden.  Uiteraard zullen we er alles aan doen om het virus op l'Oustal buiten de deur te houden en we hebben geen enkele twijfel dat hetzelfde geldt voor onze gasten. Onze oplossingen zijn het verbreden van de eettafel op het terras, verschillende eettafels binnen, meerdere zitplekken in de tuin en niet te vergeten de voorraad handgel die staat te wachten. Maar de aanbeveling om alle boeken weg te halen, nemen we niet over. Voor ons is het ook belangrijk om de manier waarop we gewoon zijn jullie te ontvangen, zoveel mogelijk te behouden.

 

Ondertussen durven wij weer te dromen van gasten die terug komen van een wandeling,  verdiept zijn in een boek op het terras, van kinderstemmen, samen bramen plukkend, plezier bij het tafeltennissen, trucjes doen met Bommel, een uitgebreide maaltijd op het terras terwijl de kerkuil uitvliegt en vallende sterren kijken in augustus. Misschien beneden op het veld een heel klein concertje door het groepje van onze buurman.

Tot slot. In onze vorige berichten hebben wij geschreven over de stichting Houd elkaar overeind en het doet ons heel veel plezier om te kunnen melden dat het bestuur heeft laten weten dat er inmiddels voldoende geld is om vanuit zorginstellingen 11 gasten op l'Oustal te ontvangen. De Herbergier in Etten- Leur is als eerste gekozen om 6 plaatsen in te vullen. Het is geweldig dat jullie zo ruimhartig hebben bijgedragen, ontzettend veel dank! Inmiddels is ook de bankrekening bij Triodos een feit, het moment om het initiatief in bredere kring bekend te maken. De ontwikkelingen kunnen jullie volgen op www.houdelkaarovereind.nl

We kijken er enorm naar uit om eind juni weer de eerste gasten te ontvangen.

Lieve groet,
Ena & Ruud.

 

De foto's  weerspiegelen het alledaagse leven op l'Oustal.