chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

  l'Oustal juli 2020

 

Lieve vrienden van l'Oustal,

Dan is het zomer. 

Vrienden in ons dorp durven een huisconcertje te organiseren,  muziek voor cello en piano, uitgevoerd door Joel Dumont en Lana Gunia . Sinds lange tijd horen we weer levende muziek, en dat gaf even een gevoel van ontroering. We werden vooral geraakt door het werk van Arno Babadjanian, "Elegy".


   

  


Zeker zijn er gasten die om legitieme redenen het niet aandurven om te reizen, maar er zijn ook mensen die besluiten om alsnog  hun vakantie bij ons door te brengen , omdat l'Oustal naar hun idee tot een van de meest veilige vakantiebestemmingen behoort.

   


Dus er wordt  gelezen op het terras, kinderen plonzen in het "zwembad", er wordt getekend en geschilderd, er wordt geschommeld in de hangmatten (niet te hoog hè!) , vlinders, vogels en plantjes zijn onderwerp van zoektochten en volop spookorchissen worden gevonden. Bommel kan geen genoeg krijgen van kinderen die met hem willen spelen, afkoelen in de Arize, een uilenbal wordt ontleed en een muizenskelet komt tevoorschijn, een badmintontournooitje, glansrijk gewonnen door Sjoerd. Heerlijke lange avonden aan de eettafel met regelmatig gesprekken die je raken, wachten op bos- en kerkuil  en dan na het eten nog even het heuveltje oplopen om naar komeet Neowise te kijken en natuurlijk naar de rest van de sterrenhemel.

Het lijkt dan of er geen Coronacrisis bestaat.

De afgelopen week waren ook Agnes, Saskia, Sjoerd en Janne op l'Oustal, de eerste gasten die bij ons verbleven via Stichting Houd Elkaar Overeind en natuurlijk wordt er dan ook gesproken hoe het virus hun levens heeft geraakt de afgelopen maanden.  Je wordt je er dan weer van bewust hoe bevoorrecht je bent als je niet besmet bent geraakt en hoe belangrijk het is om je ook nu te houden aan de preventieregels.  Omdat hun verblijf niet gerealiseerd had kunnen worden zonder jullie gulle giften, laten we hen graag aan het woord:  

"Wauw wat  een heerlijke week bij Chambre d'hôte l'Oustal. Fijne mensen,  back to nature, relax tijd, mooie gesprekken op lange avonden, badmintontoernooi gewonnen door Sjoerd en genoten van de heerlijke maaltijden. Met dank aan Stichting houd elkaar overeind. Hartstikke bedankt voor deze fijne ontspannen week! "

 

Lieve groet,
Ena & Ruud.De foto's  weerspiegelen het alledaagse leven op l'Oustal.