chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

  l'Oustal 13 april 2020

Lieve vrienden van l'Oustal,

Dank voor alle reacties die we hebben gekregen op onze mail. Het doet ons heel  goed om te lezen hoe het jullie vergaat in deze tijd en het raakt ons hoe velen met ons meeleven. Ook op afstand geven jullie ons inspiratie!
Hoewel  er over de duur van maatregelen zoals  reisbeperkingen nog weinig met zekerheid is te zeggen,  kunnen we wel er van uitgaan dat we in ieder geval in de maanden april en mei geen gasten zullen ontvangen.  De in Frankrijk  geldende maatregelen zijn  voorlopig  van kracht tot 15 april, maar niemand twijfelt eraan dat deze zullen worden verlengd.  Ondanks alle zorgen en ongemakken die de "blijf thuis" regel geeft, zijn we er ons ook nadrukkelijk van bewust dat we in een deel van de wereld leven dat rijk genoeg is om de gezondheid van ons allen te laten prevaleren boven economische  motieven. 

Zoals er in Nederland steunmaatregelen zijn, heeft ook de Franse overheid besloten tot  financiële tegemoetkomingen en daar zijn we heel erg blij mee.  Maar dat neemt niet weg dat we nadenken over hoe we het voortbestaan van l'Oustal ook op de langere termijn zeker kunnen stellen.
Voorlopig mogen we geen gasten ontvangen  en zijn we gedwongen om "op onze handen te zitten".  Tegelijkertijd is er een grote groep mensen voor wie de hoeveelheid werk wel wat minder zou mogen, natuurlijk in  ziekenhuizen,  bij huisartsenposten maar ook  in verzorgings-   en verpleeghuizen.  De vader van Ruud,  Jan,  woont in  een woon- en leefgemeenschap voor mensen met geheugenproblemen. Zo  zien we van dichtbij dankzij de geweldige betrokkenheid en inzet van alle medewerkers de fantastische liefdevolle omgeving die de Herbergier biedt, juist ook in deze lastige omstandigheden.

Deze mensen zouden we graag een onbezorgde week in het vooruitzicht stellen en het zal jullie niet verbazen dat we daarbij denken aan een verblijf op l'Oustal. Gegadigden vinden zal  vast niet heel lastig zijn, maar we zijn ook op zoek naar gelden om dergelijke vakanties mogelijk te maken. 
Daarom zijn we bezig met het oprichten van een stichting waarbinnen die doelstelling kan worden gerealiseerd.  Plannen maken voor de toekomst, geeft energie en optimisme.  Laat het ons vooral weten als jullie goede ideeën hebben en natuurlijk hopen we dat jullie ons initiatief straks zullen steunen! We houden jullie op de hoogte.

 

 

 

Zorg goed voor elkaar en houd moed.
Ena  Ruud.

 

De foto's  hieronder weerspiegelen het alledaagse leven op l'Oustal.