chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |

Eind augustus tot half oktober is bij uitstek de periode om bergwandelingen te maken. Het weer in de Pyreneeën is dan doorgaans zeer stabiel met mooie zonnige dagen en weinig neerslag, 's nachts kan het al aardig afkoelen.

De hutten zijn nog open en als je al kunt spreken van drukte in dit gebied, dan is die in deze maanden in ieder geval over zijn hoogtepunt heen. We maken regelmatig tijd vrij voor een mooie dagwandeling en als er gasten zijn die daar ook van houden, kunnen die uiteraard met ons mee. "Aller aux myrtilles", de jacht op bosbessen is nooit zonder resultaat, anders is dat met paddenstoelen, het hoort erbij dat een zoektocht tevergeefs is en dat er dus die dag geen eekhoorntjesbrood, cêpes, op het menu staat. Voorts is de vogeltrek in volle gang. Vanaf half september zijn de edelherten weer te vinden in hun bronstgebieden en gaan we regelmatig kijken en luisteren naar het indrukwekkende geburl.

Veel koeien, schapen en paarden brengen de zomermaanden door op de estives, de Pyrenese alm. Eind september daalt het vee weer langzaamaan af naar de lager gelegen gebieden want eind oktober kan de eerste sneeuwv vallen.