ieder jaar de boomklever

13 januari,

De eerste week van 2015 zal ons nog lang in het geheugen blijven.  Donderdag waren we in Foix bij een van de vele manifestaties naar aanleiding van toen nog uitsluitend de aanslag op de redacteuren van Charlie Hebdo . Veel mensen lieten hun emoties de vrije loop:  boosheid, angst , treurnis  maar ook saamhorigheid en strijdbaarheid om de Franse, de Europese waarden te behouden.  Het “liberté, egalité et fraternité  klinkt zo versleten, maar hoe zou je het beter kunnen formuleren.

Omdat we al weer een paar weken ’s avonds veel uilengeluiden hoorden, hadden we aan het begin van de week ’s nachts de camera in de uilenkast weer ingeschakeld en waren we getuige van vrij amoureuze ontmoetingen van een uilenpaar. Veel vroeger dan vorig jaar, het stel lijkt zich prima op zijn gemak te voelen, naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde paar als vorig jaar. De broedplek is bekend, is kennelijk goed bevallen en dus kunnen ze alle aandacht aan elkaar geven.

Frankrijk trilt op zijn grondvesten en uilen maken zich op om het voortbestaan van de soort zeker te stellen. De beelden van het kroelende paartje riepen haast irritatie op, natuurlijk volstrekt ongegrond.  De uilen weten immers van niks en volgen hun instinct, ongeacht waar mensen zich op dat moment mee bezighouden. En juist dat onverstoorbare heeft ook iets aandoenlijks en iets rustgevends. Dus willen we jullie de beelden niet onthouden.

 

 

 

chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |
contact | route