chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |
voortuin vanuit de eetkamer
papaver
vaas en theepot
lezen op het terras
Delphinium

high five met Dourac

huis en kruidentuin

 

Het huis heeft veel originele details zoals een mooie trap, mooie vloeren, oorspronkelijke ramen en schitterend stucwerk. De dikke muren zorgen ervoor dat ’s zomers de warmte zoveel mogelijk buitenshuis blijft.
Naast houtkachel en open haard geeft centrale verwarming het huis ook ’s winters een aangename atmosfeer. .0

Op de begane grond zijn de eet- en  zitkamer. De sfeervolle eetkamer met zijn authentieke plavuizen vloer vangt door zijn ligging op het oosten het eerste zonlicht. Een ideale plek om in de wintermaanden te ontbijten. In de zitkamer is informatie te vinden over de omgeving, er zijn wandel- en fietskaarten, en een boekenkast waar de gasten gebruik van kunnen maken. Een heerlijke plek voor een winters aperitief.  

l’Oustal  heeft 2,5 ha eigen grond, dat deels in cultuur is gebracht. Op het terrein staan diverse soorten bomen zoals appels, peren, vijgen, walnoten, acacia’s, eiken en naaldbomen. Eén eik doet dienst als steun voor de boomhut.  Er hangen verschillende nestkasten, om mezen, uilen en vleermuizen uit te nodigen om zich in de directe omgeving van het huis te nestelen. Rondom het erf scharrelen de kippen, waaronder 11 grijze limousin-kippen, de dames voorzien in een deel van de eierbehoefte. Voorts is Bommel, onze hond vaak buiten te vinden en onze katten Boef & Boef helpen mee de muizenpopulatie op peil te houden.

De voormalige hooischuur is veranderd in een terras, met een schitterend zicht op de landerijen, het dorp, maar vooral ook op de Haute Ariège,  de toppen van de Pyreneeën.
Zodra het buiten aangenaam is, vaak van voor- tot najaar, eten we in de  “schuur”. Hangmatten nodigen uit tot een siësta. En als het 's avonds wat afkoelt is het heerlijk sterren kijken bij de vuurplaats.