st Sernin

kookweken l'Oustal

2019

 

  • producteurs

Voor de groente hebben we 2 leveranciers: Sandrine en Michel hebben een biologische tuinderij in Massabrac, 5 km bij ons vandaan en verkopen hun waar op de markt.

Luc is een 2e leverancier. Hij heeft zijn biologische kwekerij in Carla Bayle heeft, bewerkt zijn land met een paard en verkrijgt zijn zaden via een uitwisseling met andere groentelers.

Ons brood kopen we bij "le fournil de la poule rousse ". Simon, vrijwel onze buurman, verbouwt, oogst en maalt het graan en bakt daarvan 1 keer week brood.

Melk en de ontbijt kaas komt van "Soulere", eveneens vrijwel buren.

Het rundvlees komt van boerderij Las Rives in Meras, de "Blonde Aquitaine", hun vrije aangename leefomgeving en het respect voor de dieren van Therese en Peter staan garant voor (h)eerlijk vlees.

Francois en Christine zijn onze vaste honingleveranciers. Onze favoriet is hun acaciahoning die in geen enkele vinaigrette ontbreekt.

Les terroirs du Plantaurel biedt werkgelegenheid aan verstandelijk beperkten en bij hen betrekken we de eend.

Hoewel geen producteurs maar wel het noemen waard: Le coeur bio in Montesquieu Volvestre, de winkel waar je nog veel waar "los" kunt kopen, voor spullen als rijst, bulghur, rietsuiker, muesli, sesam ons vaste adres. Tot slot "la cave à fromage", monsieur Jean de kaasverkoper op de markt, waar het zo moeilijk kiezen is.

François

terrasje in Toulouse

Simon