21 april,

Kennelijk staat 2015 bij uilen niet te boek als het jaar van de geboortebeperking want mevrouw kerkuil heeft uiteindelijk 7 eieren gelegd.  Buurman bosuil lijkt zich te hebben neergelegd bij de aanwezigheid van zijn buren en heeft het kerkuilenstel met rust gelaten.  De bosuilen  laten zich overigens wel  zeer regelmatig horen. Naar alle waarschijnlijkheid  hebben zij al jongen, maar we hebben nog geen “takkelingen” kunnen zien.
De kerkuilen hebben ook een paar keer bezoek gehad van een andere kerkuil, maar ook die familiariteit werd niet op prijs gesteld.
Op 15 april heeft het eerste uilskuiken het daglicht gezien en 2 dagen later nummer twee. Normaal gesproken is  vandaag ei nummer 3 openbreken, maar dat hebben we nog niet kunnen waarnemen. Moeder houdt haar jongen goed warm onder haar veren, tussen de eieren. Als ze weer positie inneemt op het broedsel denk je: pas op, ga niet op de jongen staan, maar die lijken wel tegen een stootje te kunnen.  Over een dag of 10 weten wat de gezinsgrootte uiteindelijk is geworden.

 

chambres d'hôtes l'Oustal
09130, Sieuras, Frankrijk | tél. 0033561605646 |
contact | route